kinderfeestje

Speurtocht maken


Een speurtocht uitzetten, vergt wat voorbereiding. Bedenk eerst waar je de speurtocht wilt houden. Is er in de buurt een park of andere geschikte plaats? Houd rekening met de leeftijd van de kinderen. Laat jonge kinderen beslist niet alleen door het bos of de buurt dwalen (ook al is het een rustige buurt). Zorg eventueel voor extra begeleiders. Bedenk een leuk thema en leuke doe-dingen voor de speurtocht. Zo houd je het spannend. Verplaats je wel in de belevingswereld die past bij de leeftijd van de groep.

Je kunt de speurtocht op verschillende manieren markeren. Het eenvoudigst is het gebruik maken van pijlen, met stoepkrijt of met bordjes aan de bomen bijvoorbeeld. Laat de kinderen onderweg regelmatig een taakje uitvoeren, zo blijft het interessant en blijven ze alert. In plaats van het gebruik van pijlen kun je ook kiezen voor een andere manier. Je kunt bijvoorbeeld aan het begin van de tocht genummerde enveloppen meegeven.

In elke envelop kan een opdracht staan die de kinderen tot het einde moeten zien te vervullen.
Als je de speurtocht een thema geeft, kun je de opdrachten hierop betrekking laten hebben. Gaat de tocht door het park? Kies dan bijvoorbeeld voor het thema: kabouters. Hierbij kun je leuke doe-dingen verzinnen. Maak ze niet te ingewikkeld en houd rekening met de leeftijd van de deelnemers.

Maak het slotstuk van de speurtocht tot het hoogtepunt door hem te laten voeren naar een speeltuin, pannenkoekenhuis, of bedenk een andere spectaculaire finale.
Volgende tip : Kant-en-klare feestjes »
Copyright 2006 - 2016 - NewEgo B.V.

12 stemmen / gem. score 3
Mijn tip toevoegen Relelateerde links Meer onderwerpen » « vorigeverder »